Фев032011

PRVA11
Пол Ренд рекол „Дизајнот е лесен, затоа е толку е сложен“. Уметноста е толку едноставна, што всушност ја прави сложена. Понекогаш гранките на уметноста сраснуваат заедно и се добива еден оригинален и уникатен спој. Деновиве многу популарен примерок за тоа е Калиграфитите. Добиена како комбинација на калиграфијата + графититите. Калиграфија е вековна традиција на пишување во Јапонската и Арапската култура. Уметноста која денес е застапена како типографија во графичкиот дизајн. Од друга страна графитите се модерна, урбана форма на уметност. Овој концепт е развиен од Нилс Мулман а.к.а Shoe . Навистина не е лесно нешто конвенционално со одредени правила и традиција да се измеша со „грубите“ ефекти на графитите. За прв пат јавно се прикажува на изложба во Амстердам во 2007-мата година. Погледнете на повеќе како изгледа сето ова.

8

9

10

21

31

41

51

61

погледнете добро монтирано видео како Пол ја спремаше изложбата во Амстердам.

Мерцедес за своја кампања го ангажираше Нилс, кој целата каросерија ја испиша со калиграфитски женски имиња во розе боја. Погледнете како изгледа

коментари (0)add comment

Пратете коментар
намали | зголеми

busy

Copyright 2017. Сите права задржани, дозволено преземање материјали под одредени услови Creative Commons