Мар152014

fonts-cover
Секој дизајнер добро знае колку и да има огромен број на фонтови понекогаш е недоволно и го нема токму она што ни треба. Ова посебно важи за фонтови со кирилична, односно македонска поддршка. Одличните фонтови на Типокујна се вистинско освежување и со овие дополнителни 10 сигурно ќе ја збогатите вашата колекција. Сите 10 се бесплатни и можете слободно да ги користите. Се надевам дека ќе ви се најдат за вашите идни дизајни.

Cyntho Pro

cyntho-pro

 

Fabryka

fabryka

 

Dimitrina

dimitrina

 

Zion Train

zion

 

Geometria

geometrina

 

Ristretto

ristretto

 

Idealist Sans

idealist

 

Pexico

pexico

 

Lintel

lintel

 

Mateur

mateur

 

Линк до сите 10 фонтови заедно. Споделувајте ги и доколку искористите некој во ваши дизајни слободно пишете во коментар.

коментари (1)add comment

Златко said:

0
...
Добар панграм smilies/smiley.gif
март 18, 2014

Пратете коментар
намали | зголеми

busy

Copyright 2017. Сите права задржани, дозволено преземање материјали под одредени услови Creative Commons