Апр112017

NordWood-9762

На ваше барање (ама ова навистина го мислам, сите пораки кои ги добивам секојдневно се доказ за тоа) следува тура од кирилични македонски фонтови, кои верувам дека ги немате и ќе ви се најдам во работата, бидејќи се уникатни и различни од сите останати. Овој пат правиме чистка од само 5 фонта, за да ослободиме место за најновата тура која ќе следи наскоро. Сликата е линк за преземање, а најдолу ги имате и сите заедно.

Tkachevica

Декоративен фонт кој е всушност обид традиционалната калиграфија да се преточи во дигитални техника, односно пиксели. Дизајнер е Кирил Ткачев.

Artboard 1 copy

Colorado

Како што неправилните линии се дел од природата така и дизајнерите Јурген Санидес и Јулија Сисмалалнен се потрудиле да го искористат тоа како инспирација за нивниот уникатен фонт. Иако употребата може е лимитирана, сепак е доволно креативен да ви се најде. 

Artboard-10

Undergrad

Фонт познат како "студентски" бидејќи најчесто универзитетите, колеџите, и студентските кампуси го користат на нивните маички. Дизајнер Томас Кадинг.

Artboard 9

Orchidea

Баланс помеѓу сан сериф и сериф бидејќи има особини и црти и на двата, и го прави да биде и моќен и елегантен во исто време. Андреј Константинов е дизајнер на овој фонт.

Artboard 1

Quiza

Геометриски дисплеј сан сериф фонт со доза на разиграност кој се врти околу дијамант како форма. И на овој фонт дизајнер е Андреј Константинов. 

Artboard 1 copy 2

За преземање на сите заедно

коментари (0)add comment

Пратете коментар
намали | зголеми

busy

Copyright 2017. Сите права задржани, дозволено преземање материјали под одредени услови Creative Commons