Сеп192017

3cover-1

Септември секогаш е месец на почеток на нешто ново. Нова учебна година, ново годишно време, нови попусти...па и нови фонтови. Целосно бесплатни и со македонска поддршка. 

 

Amazing Grotesk

Artboard 1

Moreno

3-novi-fonta

Conthrax

Artboard 3

коментари (2)add comment

Петар Петренко said:

0
...
Ти благодарам Даниел за прекрасните фонтови. Би сакал да те прашам дали ги проверуваш дали се за професионална употреба или само за локална. Имено, кога се решив да ги користам фонтовите на Ласко -- Skola ... во едно списание, ми ја вратија подготовката бидејќи им „пукала“ при рипувањето. Морав да ги претворам во криви за да биде сè во ред. Понекогаш тоа не е баш едноставна работа.
септември 20, 2017

admin said:

0
...
Здраво Петренко,
Проверувам за македонски карактери и дали смеат да се користат за комерцијални цели, и до сега само такви фонтови објавувам. За ова другото не знам како секој реагира при печат, ама најсигурна варијанта е сите фонтови да се искршени.
Поздрав
септември 20, 2017

Пратете коментар
намали | зголеми

busy

Copyright 2017. Сите права задржани, дозволено преземање материјали под одредени услови Creative Commons