Авг232010

PRVA8987
Зборот фотографија произлегува од грчките зборови φως/фос ("светлина") и γραφις/графис ("четка") или γραφη/графи, кои означуваат заедно "цртање со светлина". За да биде една фотографија успешна и добро доловена важни се неколку правила и фактори, иако многумина познати фотографи не се согласуваат и како битен елемент го признаваат само моментот. Бидејќи во денот прегледувам по најмалку 100 тина фотографии низ интернетот, решив да споделам неколку со вас, оние што барем од почетокот ја обележаа оваа година.

mco7sptrym-05

mco7sptrym-10

mco7sptrym-14

mco7sptrym-20

mco7sptrym-21

mco7sptrym-22

mco7sptrym-23

mco7sptrym-24

mco7sptrym-25

mco7sptrym-26

mco7sptrym-27

mco7sptrym-30

mco7sptrym-31

mco7sptrym-32

mco7sptrym-35

mco7sptrym-36

mco7sptrym-37

mco7sptrym-38

mco7sptrym-40

mco7sptrym-41

mco7sptrym-42

mco7sptrym-43

mco7sptrym-47

mco7sptrym-48

mco7sptrym-54

mco7sptrym-58

mco7sptrym-61

mco7sptrym-63

mco7sptrym-66

mco7sptrym-69

mco7sptrym-70

mco7sptrym-74

 

коментари (0)add comment

Пратете коментар
намали | зголеми

busy

Copyright 2017. Сите права задржани, дозволено преземање материјали под одредени услови Creative Commons