Сеп022010

PRVAbeofpp-40
Една од најчестите слики од Пиза кои сте ги виделе се сигурно оние каде ја „потпираме„ со раце да не падне. Токму за таквите фотографии е следниот пост. Наместена перспектива во фотографирањето е техника на оптичка илузија со чија помош објектот или објектите излгедаат поблиску или подалеку, со тоа правејќи ги помали или поголеми. Иако однапред се спрема, значи ништо случајно сепак ефектите се интересни, дури понекогаш може да се запрашаме како ли воопшто го доловиле вака. Манипулира со човековата визуална перцепција со употреба на скалирани објекти во сооднос меѓу нив и гледачот или камерата.
Инспирација за вакви фотографии може да се најдат буквално насекаде. Од познати споменици и архитектонски зданија до наједноставна игра со светлина. За ова не ви се потребни посебни познавања ниту пак скапа опрема, се зависи од околината, идејата и тајмингот. На повеќе е голема галерија од над 60 најдобри вакви фотографии сликани од професионалци и аматери.

beofpp-01

beofpp-02

beofpp-03

beofpp-05

beofpp-06

beofpp-07

beofpp-09

beofpp-10

beofpp-11

beofpp-12

beofpp-13

beofpp-14

beofpp-15

beofpp-16

beofpp-17

beofpp-18

beofpp-19

beofpp-21

beofpp-22

beofpp-24

beofpp-25

beofpp-26

beofpp-27

beofpp-28

beofpp-29

beofpp-30

beofpp-31

beofpp-32

beofpp-33

beofpp-34

beofpp-36

beofpp-37

beofpp-38

beofpp-39

beofpp-41

beofpp-42

beofpp-43

beofpp-44

beofpp-45

beofpp-47

beofpp-49

beofpp-50

beofpp-52

beofpp-53

beofpp-54

beofpp-55

beofpp-56

beofpp-58

beofpp-59

beofpp-62

beofpp-64

beofpp-65

beofpp-66

beofpp-68

beofpp-69

beofpp-70

beofpp-71

beofpp-73

beofpp-76

beofpp-79

beofpp-82

beofpp-83

beofpp-85

beofpp-86

beofpp-88

коментари (0)add comment

Пратете коментар
намали | зголеми

busy

Copyright 2017. Сите права задржани, дозволено преземање материјали под одредени услови Creative Commons