Ное012010

PRVAdede
Младиот фотограф Габриел Викболд (25) од Сао Паоло, Бразил со својата колекција „Сексуални бои“ го привлече вниманието на светската фотогравска јавност и се очекува до крајот на годинава да има изложба и во Њујорк. Негово „платно“ е човековата кожа. Тој вели дека бојата колку што покрива толку на телото и открива. За да го постигне ефектот тој ги фотографира најпознатите светски модели, некои од нив прв пат се разголуваат и нивните тела ги покрива со бои, чоколада, синтетички влакна, песок, шминка...се со цел да го истакне еротицизмот низ нови правци и експерименти. Погледнете и споделете

940x1410

330009

330013

330014

330015

330016

330017

330019

330022

4354325345

dede

e

коментари (1)add comment

Taras said:

0
...
Najdobri sliki!!! smilies/smiley.gif
ноември 02, 2010

Пратете коментар
намали | зголеми

busy

Copyright 2017. Сите права задржани, дозволено преземање материјали под одредени услови Creative Commons