Мар022011

PRVASao-Paulo-Tilt-Shift-002-550x412
Овој вид на фотографии во последно време се доста популарни. Изгледаат толку реално што понекогаш навистина помислуваме дека е дел од некој минијатурен смален свет. Инаку денес ефектот почесто се постигнува софтверски наместо хардверски. Наместо изместен фокус, посебни леќи и посебни движења со камерата за креирање минијатурна сцена, сега може „рачно“ во Фотошоп или друг софтвер за обработка на фотографии, дури само со една акција. И мобилниве сега имаат посебни апликации за автоматско креирање на минијатурни фотографии. На повеќе погледнете избор од неколку највпечатливи.

Barcelona-Road-Tilt-Shift-550x412

Berlin-Bundestag-Tilt-Shift-550x412

Chicago-River-Tilt-Shift-550x412

Fake-Tilt-Shift-New-York-431x650

Gent-Tilt-Shift-550x367

Gold-Coast-Tilt-Shift-550x298

Harpers-Ferry-Tilt-Shift-1-v2-550x386

Marrakech-Tilt-Shift-550x366

Melbourne-City-View-Tilt-Shift-550x364

Miniature-550x366

Mockery-of-tilt-shift-pt-3-550x412

New-York-Miniature-550x495

Port-Louis-Tilt-Shift-444x650

Tilt-Shift-8-550x366

Tilt-Shift-550x559

Tilt-Shift-I-St-Saphorin-550x366

Tilt-Shift-Train-550x333

Tilt-Shift-VII-Lausanne-550x367

Tilt-Shift1-438x650

Toy-Docks-II-Tilt-Shift-550x550

Uppermill-Tilt-Shift-550x371

wellington-fake-tilt-shift-550x412

Кит Луит отиде едно скалило погоре, со тоа што фотографиите ги замени со видео, кое мора да признаете изгледа совршено и толку реално.

коментари (2)add comment

Georgij said:

0
...
woooww, супер слики. баш, ме инспирира со овој tit shift ефект па малку гуглав и оп! имало и за GIMP ^^
март 02, 2011

darko said:

0
...
za zal lekjite za vakva fotografija se preskapi pa mora da se "snaogjame" smilies/smiley.gif no toa sto e slikano so ts e kade kade bolje nego so softver....
ноември 23, 2011

Пратете коментар
намали | зголеми

busy

Copyright 2017. Сите права задржани, дозволено преземање материјали под одредени услови Creative Commons