Јул012010

finland-wp-a
Од денес стапува на сила законот во Финска со што секој граѓанин има право на интернет конекција. Со ова Финска е првата земја во светот каде што широкопојасниот интернет е морален за секој жител.

 

Сите интернет провајдери во земјата, во која интернет пенетрацијата е дури 95 %  мора на барање на било кој жител да му обезбедат интернет, посебно важи за оние од руралните населби. И не само тоа, минималната брзина не смее да е под 1 Mbit вo секунда.

Следни земји кои за две години треба да стапи на сила сличен закон се Велика Британија и Франција. Овде ќе постои само еден лимит. Сите оние кои постојано ќе посетуваат пиратски веб страни за симнување на филмови, музика, софтвер и слично ќе може да им се намали брзината или временски да им се забрани пристапот, се со цел борба против пиратеријата во Европската Унија.

коментари (0)add comment

Пратете коментар
намали | зголеми

busy

Copyright 2017. Сите права задржани, дозволено преземање материјали под одредени услови Creative Commons