Апр122011

Сексот „навистина“ продава

PRVAmisc-condom-ad
Во морето од реклами низ кое пливаме секојдневно, маркетинг агенциите се трудат на секакви начини да го привлечат нашето внимание. Проверена и до некаде сигурна варијанта е да се оди по добро познатото „сексот продава“ и тоа продава на големо. Ова не значи само згодна полугола девојка, добро понекогаш и само тоа :) но во повеќето случаеви арт директорите и копирајтерите се главни и одговорни како ќе излезе главниот продукт.

Апр052011

ФОТОшопирани ФОТОграфии

PRVA20-cool-manipulation
Едитирањето на фотографии или фотошопирање е техника користена од многу маркетинг агенции, дизајн студија и дизајнери. Главна алатка како што кажува и самиот збор е Фотошоп. Освен што треба да сте искусен со самиот софтвер од старт мора да имате добра идеја и замисла. Како и да е, новите верзии на Фотошоп го олеснуваат тој процес и денес и доста сложени манипулации се прават брзо и лесно, и што е најважно изгледаат толку реално. На повеќе се само мал дел од поновите и најкреативни фотошопирани слики.

 
Мар172011

Редизајнирани пакувања на Краш

PRVAgriotte-bajadera-fontana-kugle
Сигурно веќе имате ги забележано новите пакувања на најпознатите производи на Краш. Дури и да не ги купувате често тие го имаат привлечено вниманието од рафтовите во супер маркетите, токму со нивниот нов дизајн. Сакав одамна да пишам за ова, но еве си дојде на ред :)

 

Уникатни дизајни за Св.Валентин

PRVAvalentines-day-card-ideas-09
Без разлика дали славите Св.Валентин или Св. Трифун, или можеби и двата празника, полека и кај нас почнува се да биде во знакот на срцињата. Цвеќиња, мечиња, чоколатца...картички, честитки. Е тука застануваме, овој пат наместо стандардни клишеа на честитки по повод денот на вљубените ќе видиме малку необични, гиковски, по малку дури и хумористични, но во секој случај уникатни идеи и креативни дизајни.

Последно освежено на Фев142014
 
Јан312011

пропАРТганда постери

PRVApropoganda_political_poster31
Одлично дизајнирани постери кои имаат за цел да пренесат политичка пропаганда. Во ваквите постери се следат неколку непишани правила, во смисла на фонт, бои, композиција...првично започнати од времето на рускиот комунизам а денес како стил практикуван за многу различни цели и реклами. На повеќе погледнете дел од поновите вакви постери.

 

Страница 6 од 12

Copyright 2017. Сите права задржани, дозволено преземање материјали под одредени услови Creative Commons