Јул182010

best-billboards-59
Доволно е само да излеземе од дома и на секој чекор не демнат тие. Огромни, пренатрупани и без никаков ред и стил наредени билборди. Скопје како ниту еден друг град е буквално претворен во едно џиновско рекламно пано. Се искористува секој слободен простор за да издигнат огромни билборди, се натпреваруваат кој ќе постави поголем, на раскрсници има и над 20 билброди, секоја зграда е брендирана, секоја бандера е зафатена. Грдо и грозно, ни најмалку урбано. Додека на запад ова е строго регулирано, ги има најчесто надвор од централни подрачја на градот, на автопати, но никако на зелени површини или пред значајни градски градби. И не само тоа, не е доволно само да се напише нешто црно на бело и да се излепи цел град, треба идеја, треба креативност, и билбордот може да биде инспиративен медиум за маркетинг. На повеќе погледнете на што мислам.

best-billboards-1

best-billboards-5

best-billboards-6

best-billboards-7

best-billboards-9

best-billboards-11

best-billboards-12

best-billboards-13

best-billboards-14

best-billboards-15

best-billboards-16

best-billboards-17

best-billboards-18

best-billboards-20

best-billboards-21

best-billboards-22

best-billboards-23

best-billboards-24

best-billboards-25

best-billboards-27

best-billboards-28

best-billboards-29

best-billboards-30

best-billboards-31

best-billboards-32

best-billboards-33

best-billboards-34

best-billboards-35

best-billboards-36

best-billboards-37

best-billboards-38

best-billboards-39

best-billboards-40

best-billboards-41

best-billboards-42

best-billboards-43

best-billboards-44

best-billboards-45

best-billboards-47

best-billboards-49

best-billboards-50

best-billboards-51

best-billboards-52

best-billboards-53

best-billboards-54

best-billboards-55

best-billboards-57

best-billboards-58

 

коментари (0)add comment

Пратете коментар
намали | зголеми

busy

Copyright 2017. Сите права задржани, дозволено преземање материјали под одредени услови Creative Commons