Окт092010

PRVA327355
Низ уметничките кругови карикатурата како стил на творење и изразување станува се попопуларна. Посебно се истакнува карикатуристот од Германија, Патрик Строгулски. Неговите карикатури се на едно ниво повисоко. „Претерување“ до екстремизам, а сепак толку прецизна техника, што секогаш од прва знаете за која позната личност се работи. Во неговото портфолио може да се видат, Роуан Аткинсон, Могран Фриман, Путин, Черчил, Бијонсе и многу други. На повеќе се дел од најдобрите, а сите погледнете ги на линкот погоре.

327346

327347

327349

327351

327352

327353

327354

327356

327358

327359

327361

327378

327380

327385

коментари (0)add comment

Пратете коментар
намали | зголеми

busy

Copyright 2017. Сите права задржани, дозволено преземање материјали под одредени услови Creative Commons