Ное222010

PRVAFacebook-Book-2
Една од најпознатите маркетинг агенции во светски рамки DDB и францускиот телеком Bouygues Telecom креираа сосем нов и интересен концепт на Фејсбук. Нешто како офлајн Фејсбук, или Лице Книгата буквално како книга. Значи сите ваши пораки, слики, коментари и сл. испринтани и собрани во една книга. Значи сите ваши сеќавања може кога сакате да ги прелистувате, и нема да може некој хакер да ви ги избрише.

Facebook-Book

Facebook-Book-1

Погледнете го видеото за пореални да видите за што станува збор.

коментари (1)add comment

Jimi said:

0
...
Слична идеја имав пред едно година дена, smilies/smiley.gif. Нешто како, ти доаѓа млад дечко/девојка на твојата предсмртна постела, уфирцан во костум во сината боја на FB и ти подава лап-топ ( дечкиве еве книга направиле). И така едно 2-3 саати (или колку е потребно) тој те чека додека ти си го прелистуваш животот и одлучуваш дали тоа сакаш да остане како дневник/епитаф/тестамент на твоето поколение, или било што. Ти одлучуваш, тој/таа ти подава електронска табла, ти потпишуваш, тој/таа ти дава примерок, формално се збогувате.
(Замислено како краток филм).
декември 07, 2010

Пратете коментар
намали | зголеми

busy

Copyright 2017. Сите права задржани, дозволено преземање материјали под одредени услови Creative Commons