Јан222011

PRVAad012
Сигурно дома имате стари броеви на компјутерски списанија од пред 5-6 па и повеќе години.  Една од поинтересните работи, се огласите за компјутери, поточно застарените огласи и принтани реклами. Колку чинел Пентиум кец или компоненти за истиот. Овојпат ќе погледнеме баш такви реклами, но многу постари, од почетоците на компјутерската ера воопшто. Ќе наидете на 16 килобајти РАМ меморија, или хард диск од верувале или не 10 мегабајти за неверојатни 3500 долари, стариот добар Комодоре, или персоналенец кој зафаќа само 50 квадрати од вашиот стан :)
Да да, и нашите деца ќе го прават истото кога ќе ги гледаат огласите од нашето време, како ли само работеле на Quad Core и само 2 терабајти хард диск.

ad007

ad011

ad012

ad013

ad016

ad020

ad021

ad023

ad024

ad026

ad028

ad029

ad032

ad038

ad045

ad049

ad052

ad057

ad063

ad064

ad069

ad080

ad082

ad088

ad089

ad090

ad091

ad096

ad097

ad098

oldpc-4

oldpc-12

oldpc-13

oldpc-18

oldpc-19

oldpc-21

oldpc-23

oldpc-25

oldpc-26

oldpc-27

oldpc-30

коментари (0)add comment

Пратете коментар
намали | зголеми

busy

Copyright 2017. Сите права задржани, дозволено преземање материјали под одредени услови Creative Commons