Јан312011

PRVApropoganda_political_poster31
Одлично дизајнирани постери кои имаат за цел да пренесат политичка пропаганда. Во ваквите постери се следат неколку непишани правила, во смисла на фонт, бои, композиција...првично започнати од времето на рускиот комунизам а денес како стил практикуван за многу различни цели и реклами. На повеќе погледнете дел од поновите вакви постери.

propoganda_political_poster1

propoganda_political_poster2

propoganda_political_poster3

propoganda_political_poster4

propoganda_political_poster5

propoganda_political_poster7

propoganda_political_poster9

propoganda_political_poster10

propoganda_political_poster13

propoganda_political_poster14

propoganda_political_poster16

propoganda_political_poster17

propoganda_political_poster18

propoganda_political_poster19

propoganda_political_poster20

propoganda_political_poster21

propoganda_political_poster22

propoganda_political_poster24

propoganda_political_poster25

propoganda_political_poster28

propoganda_political_poster30

propoganda_political_poster31

propoganda_political_poster32

propoganda_political_poster33

propoganda_political_poster34

propoganda_political_poster35

propoganda_political_poster38

коментари (2)add comment

Naumoski said:

0
...
Odlicno!
Ako smeam da dodadam - Jonathan Haggard ima dosta dobri propagandni posteri vo negovoto portfolio: http://skryingbreath.deviantart.com/gallery/
јануари 31, 2011

janev said:

0
...
@Naumoski одлични постери, го немав у френдс,сега ќе го следам сигурно. фала smilies/smiley.gif
Нареден пост сакам да бидат само постери од наши македонски дизајнери
јануари 31, 2011

Пратете коментар
намали | зголеми

busy

Copyright 2017. Сите права задржани, дозволено преземање материјали под одредени услови Creative Commons