Мај262011

PRVbatman
Ова е серија на типографски постери базирани и инспирирани од филмови. Она што е посебно креативно и интересно е што типографијата е изведена само преку еден до два карактери, (обично од името на самиот филм) нивно повторување и од мал дел други симболи и глифови од самиот фонт. Крајно минималистички, а сепак се гледа колкава е моќта на правилно користената типографија во графичкиот дизајн.

2_days

basic_instinct

batman

big_fish

butterfly_effect

groundhog_day

hang_em

home_alone

insider

jaws

karate_kid

matrix

once

pippi

schindlers_list

seven

shawshank

shining

stand_by_me

 

коментари (0)add comment

Пратете коментар
намали | зголеми

busy

Copyright 2017. Сите права задржани, дозволено преземање материјали под одредени услови Creative Commons