Јун092011

prvaconcert-gig-poster-designs-08
Почнува летото а со тоа и сезона на концерти и фестивали. До душа повеќе надвор отколку во Македонија, сепак има солидна понуда. Концертите се одлична промоција на групите, но и севкупно за музичката индустрија. Иако сме во ера на брза комуникација, на социјални мрежи...сепак една помалку застарена форма на рекламирање е останата, а тоа се постерите. Со добар дизајн тие може да играат голема улога во промоција и ширење на информација за концерти. Треба за кратко време да го задржат вашето внимание. Дури и не мора да има фотографија од изведувачот или групата, понекогаш минималистички типографски постер може да има поголем ефект. Еве само мал дел од најдобрите.

concert-gig-poster-designs-02

concert-gig-poster-designs-03

concert-gig-poster-designs-04

concert-gig-poster-designs-05

concert-gig-poster-designs-06

concert-gig-poster-designs-07

concert-gig-poster-designs-08

concert-gig-poster-designs-09

concert-gig-poster-designs-10

concert-gig-poster-designs-13

concert-gig-poster-designs-14

concert-gig-poster-designs-15

concert-gig-poster-designs-16

concert-gig-poster-designs-17

concert-gig-poster-designs-18

concert-gig-poster-designs-20

concert-gig-poster-designs-21

concert-gig-poster-designs-23

concert-gig-poster-designs-24

 

 

коментари (1)add comment

Георгиј said:

0
...
Супер колекција, инспиративна типографија smilies/cheesy.gif поздрав smilies/wink.gif
јуни 10, 2011

Пратете коментар
намали | зголеми

busy

Copyright 2017. Сите права задржани, дозволено преземање материјали под одредени услови Creative Commons