Сеп072011

PRV143
QR код е посебен тип на баркод дизајниран да се чита и препознава со помош на смартфони. Она што може да се енкриптира или „скрие“ позади овој код е текст, линк до веб и останати ионформации. Денес со популарноста на новите мобилни телефони, како и апликациите за нив, !R кодот е дефинитвно најпопуларен дво-димензионален баркод. Може да се види насекаде, од флари, постери, на веб, па дури и на сметки за струја, вода... Тогаш зошто да не се вметне и на визит картите. Погледнете дел од најдобро дизајнираните визит карти со QR код.

55

73

83

115

133

163

183

193

214

215

233

243

283

303

410

БОНУС: Нови визит карти со одличен дизајн, без QR код, но со дупла доза креативност :)

business-card-design-2011-sept-2

business-card-design-2011-sept-3

business-card-design-2011-sept-3b

business-card-design-2011-sept-5

business-card-design-2011-sept-6

business-card-design-2011-sept-8

business-card-design-2011-sept-9

business-card-design-2011-sept-13

business-card-design-2011-sept-14

business-card-design-2011-sept-19

business-card-design-2011-sept-21

business-card-design-2011-sept-22

business-card-design-2011-sept-23

business-card-design-2011-sept-26

business-card-design-2011-sept-29

business-card-design-2011-sept-31

business-card-design-2011-sept-33

business-card-design-2011-sept-37

business-card-design-2011-sept-38

business-card-design-2011-sept-40

business-card-design-2011-sept-42

business-card-design-2011-sept-43

business-card-design-2011-sept-44

business-card-design-2011-sept-47

business-card-design-2011-sept-50

business-card-design-2011-sept-51

За крај споредете ги вашите сегашни визит карти. Да, да и јас мислам дека ви требаат нови :) Не срамете се контактирајте ме

коментари (2)add comment

toteto said:

0
...
Од половина надолу станва кретивни визитки, а не кретивни картички со QR код.

Иначе еве мојата, малце изгледа на картичка за такси со боите smilies/cheesy.gif

http://pic.mk/images/bizniskart.jpg
септември 08, 2011

Daniel Janev said:

0
...
odlichen dizajn smilies/smiley.gif
Inaku pishuva deka tie podolu se bez QR kod
септември 08, 2011

Пратете коментар
намали | зголеми

busy

Copyright 2017. Сите права задржани, дозволено преземање материјали под одредени услови Creative Commons