Апр092014

cover
Швајцарскиот минимализам и типографија како правец е развиен во раните 50-ти години на минатион век. Се карактеризира со чист пристап, јаки бои, читливост, сан серифни фонтови меѓу кои најзастапени се Хелветика и Акциденс Гротеск. Токму во овој стил дизајнерот и фриленсер Оли Мос ги преработува најпознатите култни филмови.

2001 mock

atrapame mock

avengers mock

birds mock

encuentros mock1

goodbye mock

harry mock1

mandamiento mock

marnie mock

moon mock

psycho mock

pulp mock

reservoir mock

shining mock

superman mock

taxi mock

telefono mock

tercer mock1

titanic mock

toystory mock

trasnformers mock

verigo mock1

коментари (0)add comment

Пратете коментар
намали | зголеми

busy

Copyright 2017. Сите права задржани, дозволено преземање материјали под одредени услови Creative Commons