Јун062010

amp_prva
Амперсанд или знакот за поврзување „и“ (&) е логограм за свзникот „et“ на латински. Всушност тоа лигатура (кога имаме два карактера поврзани меѓусебе) од „е“ и „t“. Ако подобро го погледнете ќе видите за што станува збор. Како симбол во дизајнот и графиката е доста застапен. Најмногу кај типографските логоа, посебно кај фирми и компании кои се здружени во концерн или некаков вид на партнерство и тоа кај адвокатски компании, архитектонски фирми, брокерски куќи и сл. Како симбол и засебен карактер е посебно интересен заради неговата уникатна форма и добра основа за менување според вашите потреби. На повеќе има мој избор од 35 различни дизајни на амперсанд и неговата примена со примери.

 

2

3

5

6

7

8

10

11

12

13

14

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

bangolufsen

branding

cande

ea

love_ampersand

sevenandsix

Ulc

va

коментари (0)add comment

Пратете коментар
намали | зголеми

busy

Copyright 2017. Сите права задржани, дозволено преземање материјали под одредени услови Creative Commons