Јун102010

3d_prva
Типографијата е илустративна техника на уредување, едитирање на текст, посебни карактери или глифови. Уредувањето вклучува селекција на фонт, големина, проред, должина на линија, кернинг и сл. Во поново време се повеќе графички дизајнери за дизајн на флаер, постер или друг принтан материјал користат типографски идеи и решенија. Доколку се има добра идеја, правилен и уникатен распоред на неколку букви може да биде многу поефективен од некој пренатрупан со елементи дизајн. Посебно во овие решенија е застапен 3Д ефектот. Затоа во продолжение одвоив 25 одлични 3Д типографски решенија.

 

70-wonderful-3d-typography

boom

caroline

Chevrolet_Verano

cmyk

coming

danter

errorism

gk

instant

Interactive

jeya

life

mind

neon

onus

Out-of-Inspiration

Panna

roosty

socks

type

waste

wild

Yapilacak

коментари (0)add comment

Пратете коментар
намали | зголеми

busy

Copyright 2017. Сите права задржани, дозволено преземање материјали под одредени услови Creative Commons