Јун082014

Сите земји на Светско во минимал постери

cover

На само неколку дена до Светското првенство во Бразил, ArtofSport направи серија на убер минимал креативни постери за секоја од земјите учеснички

Јун072014

Твитови на месецот (мај)

covertwmay

Нов месец и време е за тој што помина да направиме збир на најдобрите твитови. Многу настани како Скопски Маратон, Критична Маса, Behance Portfolio Reviews... a и сигурно ќе најдете нешто што сте испуштиле а е добро и корисно.

Јун022014

Сезона на (покани за) свадби

ccv

Сезоната на свадби е веќе почната а со тоа и сезоната на нови интересно дизајнирани покани за свадби. Претходно ѕирнете го и постов, иако постар сигурно ќе најдете нешто добро за инспирација.

Мај292014

10 Најнови фонтови со македонска поддршка

covers
Како што ветив ја продолжуваме серијата на бесплатни фонтови со македонска поддршка. И овојпат 10 нови, навистина профи и уникатни фонтови кои сигурно ќе ви ја освежат колекцијата на фонтови со поддршка и ќе ви се најдат во вашите дизајни.

Мај222014

Дизајнот на Кока Кола за Светското во Бразил

colacover
Остануваат уште 20 дена до почетокот на Светското првенство во фудбал во Бразил а Кока Кола веќе на големо е буквално насекаде со својот специјален нов визуелен идентитет токму за Мундијалот.

Мај142014

30 Креативни логоа со стрелки

arrow cover
Стрелката како дел од лого, без разлика дали е вметната во симболот или типографијата може да го збогати самото лого, посебно ако е „скриена“ и треба да се открие на втор поглед. Најчесто симболизира движење, раст, динамика, поврзаност, судир...а ако е маус поинтер е поврзано со онлајн и дигиталниот свет. На повеќе селектирав 30 логоа и логотипови кои ми фатија око :)

Мај102014

Зошто треба да соработувате со други фриленсери?

s cover
Една од најголемите грешки што секој фриленсер ја прави, посебно на почеток е што сите останати фриленсери ги гледа само како конкуренција. И ако има соработка, тоа е исклучиво со некој што лично се познава или ако биле колеги од факултет на пример. Многу погрешен пристап, а подолу ќе се потрудам да до одговорам прашањето „Зошто треба да соработувате со други фриленсери“ Одговорот накратко е 3И, или Инспирација, Искуство, Идеи.

Мај042014

Твитови на месецот (април)

april cover
Април беше месец со навистина добри твитови и беше тешко да се издвојат најдобрите. Отсега освен на твитер на мојот личен профил најголем дел од корисните линкови ќе бидат споделувани и на официјалната фејсбук страна dezenmk

Апр272014

15 нови фонтови со мк поддршка

cover
Фонт секцијата и натаму е најпосетувана и најмногу барања добивам баш за нови фонтови кои се бесплатни и со македонска поддршка. Токму затоа и сега направив селекција на 15 фонтови кои освен се тоа се навистина професионално изработени и сигурно ќе ви се најдат во најразлични ситуации и дизајни. Слободно споделувајте и пофалете ако ги искористите во ваши проекти.

Апр272014

„Филографика“ на Генис Карерас

cover
Илустраторот и фриленсер Генис Карерас од Лондон во својот проект „Philographics" графички ги претставува различните правци и движења во филозофијата во еден минималистички пристап, со крајно едноставни елементи и комбинација на чисти бои. Веќе се направени во форма на картички за во училишта и факултети а на повеќе погледнете ги сите 50 постери.

Апр232014

Креативни „пиксел“ логоа

pixel-cover
Пиксел (Pixel) е скратено од Picture Element, и во последно време како форма и стил е тренд и инспирација во графичкиот и веб дизајнот, посебно во дизајнот реклами и на логоа. Најчесто инспирирано од аркадните игри кои даваат посебен ретро ефект. На повеќе издвоив 20 од најкреативните „пиксел“ логоа.

Страница 4 од 31

Copyright 2016. Сите права задржани, дозволено преземање материјали под одредени услови Creative Commons