Јул292011

1
Фото апликациите ми се дефинитвно омилена секција од AppStore и сум огромен фан на Hipstamatic. Ниту еден друг смартфон немал толкаво влијание врз фотографирањето како iPhone. Дури и најголем број на фотографиите закачени на flickr се направени со помош на iPhone. Фотографиите што се прават со помош на Hipstamatic да ги видевте пред 2-3 години сигурно ќе си помисливте дека само професионални камери може да направат ваква фотографија. Кратка рецензија со повеќе слики за дефинитвно најпопуларната iPhone апликација за фотографирање.

Целиот интерфејс на Hipstamatic е како на старите ретро фотоапарати со филмови, за кои децата денес можеби би имала проблеми со користење бидејќи реално знаат само за дигиталниот фотоапарат. Има нормално само лендскејп варијанта и за момент не враќа на времињата кога сите ние стававме филмови за да може да фотографираме.

case

И не само филмови, Hipstamatic нуди многу повеќе. Имате избор на леќи, блицеви, филмови...

gear

Нивното менување е толку реално и само со едно движење на прстот. Откако ќе ги поставите сите параметри рачно, или ако изберете некој од веќе готовоите пакети вие сте спремни за фотографирање. Толку реално, што дури и објективот е мал, и кога го вклучувате блицот го имате истиот звук на загревање. И само едно жолто чкрап копче. Можете да фотографирате постојано и во позадина гледате како се развиваат сликите.

lens

film

Ако сакате рандом параметри т.е. Hipstamatic по случаен избор да бира филм, леќа, блиц...само протресете го ајфонот. Новини со последниот апдејт е што фотографиите може да ви ги испринтаат, и тоа на стара ретро хартија и ги доставуваат до дома, но сега засега само во Америка.

lab

И ги имате старите уникатни фото албуми за ставање слики, оние што денес во главно се заменети со фејсбук албуми.

album

Прегледувањето на фотографиите е многу лесно. Има детален опис на тоа каква опрема сте користеле, можност за споделување веднаш по социјалните мрежи, тематски истите фотографиите да ви бидам на купче, да ги ставите во албум.

prints

preview

Исто така може да пријавите фотограија за тековен натпревар, за кои Hipstamatic редовно објавува нови теми, но и прилично добри награди за најдобрите.

contest

Мислам дека е сосем доволно. За сите останати детални опции и функции кои ги нуди најдобро сами да откриете. Нормално ја купувате од AppStore. Апликацијата чини за 1.99 долари и во старт имате неколку филмови, блицеви, леќи и друга опрема кои се доволни за фотографирање, но верувајте ако сакате да фотографирате аматерски како мене за брзо време ќе сакате да ги имате сите други сетови.

За крај, погледнете како изгледаат некои од фотографиите направени со Hipstamatic.

4537393067_72744680ee

4545317177_6a15ec6e58

4545557485_1f2c00800a

4548653577_c8f6bf72ab

4548871400_56fe44fb5d

За повеќе ѕирнете го сетот на flickr или facebook групата, а и кратко и интересно видео за тоа како функцинира самата апликација.

Доколку активно ја користите слободно споделете ги вашите фотографии со коментари подолу.

коментари (0)add comment

Пратете коментар
намали | зголеми

busy

Copyright 2017. Сите права задржани, дозволено преземање материјали под одредени услови Creative Commons