Мар102014

gif_apps_cover
Во претходниот пост видовме како со гиф анимација му се дава динамика и на наједноставно лого. А сега ќе видиме уште покорисна употреба на гиф анимации а тоа е за презентација на апликациии и кориснички интерфејси. Скриншотовите се статични и не можат да ги доловат сите ефекти без класичен мокап, а денес и сами сте сведоци дека освен дизајнот апликацијата мора да има интуитивен интерфејс за користење. Токму затоа со помош на гиф анимациите може во целост да се видат сите движења, анимации, транзиции, и сите потребни потези на една финална апликација. На крај не тежи многу и може да се отвори со секој прелистувач.

1

2

3

4

6

10

11

12

13

14

21

24

26

29

 

коментари (0)add comment

Пратете коментар
намали | зголеми

busy

Copyright 2017. Сите права задржани, дозволено преземање материјали под одредени услови Creative Commons