Мај132011

11
Иако обично непишано правило е логоата е да бидат во колку може помалку бои, неколку пати тоа го имам и нагласено во постовите, дури идеално би било црно-бели, сепак понекогаш и многу шарени т.е. колоритните логоа доколку умерено и паметно користени бои може да изгледаат атрактивно. Обично логоата во повеќе бои, па  и тркалото со спектарот на бои се користат за детски содржини, дизајн студија, печатници, видео и медија продукции, креативни маркетинг агенции и сл. Сето ова дава една живост и свежина на самото лого. Тука изборот на бои е главен фактор, затоа треба добро да се внимава. Ваквите логоа се секогаш во тренд, пријатни за окото, често на црна позадина, со дополнителни ефекти...се со цел полесно да се паметат. На повеќе погледнете дел од подобрите.

101-princess-st

action-now

african-film-club

andy-fiord-studio

blossom-photo

brite-click

bubble

captivid

cmyk

colourfruit

cra

creative-company

deleform

dreams_0

expo-2012

foto-skrydis

g-bar

general-finder

get-wired

idealogy

illuminarty-creatives

instituto-portugues

iq-one

koloroo

lexpro

liga-podarkov

media-factory

michael-spitz

papeterie-haute-ville

surround

umbrella-foundation

vision-creative

коментари (0)add comment

Пратете коментар
намали | зголеми

busy

Copyright 2017. Сите права задржани, дозволено преземање материјали под одредени услови Creative Commons