Јун052010

circle-logo-designs-small
Според некои статистички податоци логоата во форма на круг се застапену со дури 27 % од вкупниот број на логоа. Тоа е огромен процент имајќи в предвид дека постојат уште триесетина други форми и типови на логоа. Кругот како перфектна форма има за цел да покаже дека логото, т.е. компанијата што ја застапува е стабилна, присутна долго време, и влева доза на сигурност кај клиентите. Од друга страна, има непотвредена тезе дека човечкото око многу попријатно ги перцепира кружните, полукружните и брановидните форми, за разлика од острите и прави линии на пример. И се разбира ако тоа е пријатно за окото и подолго време ќе остане во нашата меморија, а тоа е всушност и целта на секој дизајнер да постигне. На повеќе има селекција од 10 логоа, кружни по форма се разбира, кои според мене се најпознати и најдобро дизајнирани.

 

bmw

chrome-icon

firefox

lg

NASA

starbucks

timberland

vodafone1

volkswagen

wordpress

коментари (0)add comment

Пратете коментар
намали | зголеми

busy

Copyright 2017. Сите права задржани, дозволено преземање материјали под одредени услови Creative Commons