Јун122010

concept_prva
Една од можеби најважните карактеристики на добро и квалитетно дизајнирано лого е позади себе да има прво добра филозофија и значаен концепт и второ илустрација која прво ќе ги спои тие две и најсликовито ќе ја пренесе пораката на публиката. Дизајнерите ќе знаат дека имаат успешен концепт и илустрација ако публиката од прва ја сфати пораката. Знаеме дека сликата или во овој случај илустрацијата вреди 1000 збора, затоа илустративните логоа најлесно влагаат во меморија, а со тоа и лесно се пренесуваат. Понатамѕ следува листа која ја собрав од неколку галерии со логоа и одбрав 40 неверојатно добри концептуални логоа.

 

02insomnia

03propanemonkey

04queen

05spacepet

06silentmonkey

07smorss

08newsrocket

09royaltheater

10gonorth

11portraitphotos

12smspanda

13ecotaste

14womenliterature

15opticalstrength

16cooks

17mrcouch

18paperrocket

19loveclip

20desertfork

21kitchenlove

22dogcare

23pinocella

24buzzcart

25sumosuit

26mrcutts

27eskeemo

28newsflash

29notestar

30winkycup

31urbangourmet

32catch5

33elephruit

34lionslambs

35cagedtweets

36weloveunderwear

37lovetie

38bee

39dreamtime

40animalstoday

коментари (0)add comment

Пратете коментар
намали | зголеми

busy

Copyright 2017. Сите права задржани, дозволено преземање материјали под одредени услови Creative Commons