Јун142010

ambigram_prva
Амбиграм е типографски дизајн или форма која може да се прочита како еден или повеќе збора, не само во стандардната насока на читање, но и обратно, од друг агол, или ориентација. Даглас Хофштатер го дефинира амбиграмот како калиграфски дизајн кој успева да спои два различни начини на читање во едно движење. Многу често како креативна форма, и нормално доколку дозволува се застапени како логоа. Подолу направив избор од 10 најпознатите и најуникатните логоа амбиграми

 

abba-logo

ann-logo

balance-ambigram

blacksmith-logo

delorean-logo

edge-logo

new-man-logo

nine-inch-nails-logo

society-27-logo

wachovia-logo

коментари (0)add comment

Пратете коментар
намали | зголеми

busy

Copyright 2017. Сите права задржани, дозволено преземање материјали под одредени услови Creative Commons