Јун152010

negative_prva
Негативен простор е просторот помеѓу и околу главните елементи и симболи во дизајнот. Многу често искористуван од дизајнерите на логоа. Логоата каде што има паметно искористување на негативниот простор се секогаш инспиративни и интересни за целата публика, најмногу поради фактот што сами ги откриваат скриените елементи. Негативниот простор креира баланс во композицијата. Направив селекција од 30 најкреативните логоа со искористување на негативниот простор. Одлична инспирација за вашите следни проекти. Над сите логоата се имињата за да ви помогне околу откривањето на скриените елементи. 

Blade

blade-logo-design

Carrefour

carrefour-logo-design

Conception

conception-logo

Culture Bus

culture-bus-logo

Dolphin House

dolphin-house

ED

ed-logo-design

Egg n Spoon

egg-n-spoon-logo

Elefont

elefont-logo-design

FedEx

fedex-logo-design

Freeman White

freeman-white-logo

Food Writers

guild-food-writers-logo

Harford Whales

hartford-whalers-logo

Human

human-logo-design

Knoll

knoll-logo-design

Martin Newcombe

martin-newcombe-logo

NBC

nbc-logo-design

Nexcite

nexcite-logo-design

Ogden Plumbing

ogden-plumbing-logo

PREMIER catering

premier-catering-logo

Ryan Biggs

ryan-biggs-logo

Sinkit

sinkit-logo-design

USA network

usa-network-logo

Vanderbilt

vanderbilt-logo-design

Whaling Museum

whaling-museum-logo

Yoga Australia

yoga-australia-logo

коментари (0)add comment

Пратете коментар
намали | зголеми

busy

Copyright 2017. Сите права задржани, дозволено преземање материјали под одредени услови Creative Commons