Јун212010

logo_prva
Типографските логоа се постојано во тренд. Со правилен избор на фонт, мало или поголемо едитирање на истиот може да излезе уникатно име на компанија, скратеница или слично. Бидејќи овде немате други елементи, целата креативност и идеја мора да биде вметната во самиот текст. Мора да се внимава и при изборот на основниот фонт, сигурно нема да употребуваме корпоративен фонт за лого за игротека на пример, намената и опсегот на користење се од суштинско значење.
Денес за вас имам одбрано 30 типографски логоа. Црпете инспирација и не заборавајте да споделите

 

5-locks

amazing-seven

bodyparts

chillys

chisto

cinkiLinki2

drinkhouse-1

ego-logo

ethicalstudios

five-one-design

flexors

gas

gegik

gobo

goodguy

grapes

honeywhip

indulge

is-this-seat-taken

jesters

logohype

manuel

phora

pond

rocketon

seniors

shiuas-updated

simons-portfolio

sweet-land

walk

коментари (0)add comment

Пратете коментар
намали | зголеми

busy

Copyright 2017. Сите права задржани, дозволено преземање материјали под одредени услови Creative Commons