ДЕЗЕН е блог за дизајн на македонски јазик прв од ваков вид кај нас. Третира области како графички дизајн, веб дизајн, логоа, маици, инспирација, креативни галерии, критики, типографија, трикови и совети, фриленсинг, фотографии, туторијали, бесплатни ресурси за дизајнери, дизајн настани и многу повеќе.Содржините се пишувани од повеќе автори, партнери и блогери. Сите нив може да ги споделувате со вашите пријатели или преку социјалните мрежи со наведување на линк до изворот. Не може да ги менувате или препродавате без претходна дозвола.

ДЕЗЕН дозволува слободно коментирање на статиите, со претходно одобрување од главниот уредник. Сите непристојни коментари ќе бидат во целост или делумно цензурирани. Доколку од еден ист корисник и ИП адреса постојано се спамира, уредникот има право да го забрани пристапот на дел од содржините.

Сајтот во никој случај не бара регистриција на корисници и спрема тоа не прибира ваши кориснички имиња и лозинки.
Доколку сметате дека некои содржини ги нарушуваат вашите авторски права слободно може да го контактирате главниот уредник.

Copyright 2017. Сите права задржани, дозволено преземање материјали под одредени услови Creative Commons