Апр112014

coverimg
Минимализмот се повеќе е застапен во веб дизајнот. Moдено и чисто, посебно за архитекти, студија, дизајнери, портфолија итн. Обично со само неколку бои, а најчесто и „црно бели“ со сан серифни геометриски фонтови, без скоро никакви дополнителни ефекти. Иако на прв поглед можеби изгледа лесно за дизајн и кодирање, сепак типографијата, графичките елементи, белиот простор... се од клучно значење дали ќе му фати око на прв поглед на секој посетител. На повеќе издвоив 10 најнови минимал веб дизајни. И запомнете, Less is more ;)

Modern Designers

Modern Designers. - 2014-04-11 00.50

Bicycle San Francisco

Bicycle San Francisco - 2014-04-11 00.51

Arne Meister Art

Arne Meister Contemporary Art  Home - 2014-04-11 00.49

Quality Defined

Definitions - 2014-04-11 00.49

School of Architecure

UCD School of Architecture - Timeline - 2014-04-11 00.48

Two Create

Two Create - About - 2014-04-11 00

MIND

mind - 2014-04-11 00.47

Jon Montenegro

jon montenegro - 2014-04-11 00.46

Rhythm Design Studies

RHYTHM Design Studies - Ballet Chair - 2014-04-11 00.50

Joshua Sohn

Joshua Söhn - 2014-04-11 00.49

 

коментари (0)add comment

Пратете коментар
намали | зголеми

busy

Copyright 2017. Сите права задржани, дозволено преземање материјали под одредени услови Creative Commons