Јун252010

20-01_twitter_follow_leading_image
Твитер како најпозната социјална мрежа денес, посебно меѓу дизајнерите е одлично место за споделување на ресурси, трендови, искуства... Подолу е листа на 10 познати дизајнери кои доколку се занимавате со било каков дизајн би требало да ги следите.

 

20-03_henry_jones

Henry Jones @webdesignledger
Познат веб дизајнер и девелопер од Америка.

 

20-04_chris_harrison

Chris Harrison @cdharrison
Пред се нуди добри совети за веб програмирање, но и дизајнот воопшто.

 

20-07_matt_brettMatt Brett @mattbrett
Веб дизајнер и фриленсер. Одлични галерии за веб инспирација.

 

20-08_shannon_farrellShannon Farrell @dolceshan
Позната графичка и веб дизајнерка. Совети  и инспирација.

 

20-11_david_aireyDavid Airey @davidairey
Графички дизајнер. Посебно специјалилност му е корпоративниот идентитет.

 

20-12_shawn_farrellSean Farrell @penflare
Графички дизајнер, посебно за брендирање и ребрендирање.

 

20-13_luke_beardLuke Beard @lukesbeard
Искусен графички и веб дизајнер од Англија.

 

20-16_jeff_andrewsJeff Andrews @jeffandrews
Дизајнер кој секогаш е во тек со новите трендови, посебно кај веб дизајнот.

 

20-05_nathan_smithNathan Smith @nathansmith
Веб дизајнер, посебно за интерфејси и достапност.

 

20-10_lea_alcantaraLea Alcantara @lealea
Дизајнерка од Канада. Очекувајте споделување на одлични линкови.

 

 

коментари (0)add comment

Пратете коментар
намали | зголеми

busy

Copyright 2017. Сите права задржани, дозволено преземање материјали под одредени услови Creative Commons