Јул012010

headers
Како термин хедер (header) означува нешто што е прво, одозгора, на почеток. Така е и кај веб страници, хедерот е првиот елемент кој е најгоре на секоја веб страница, добро скоро на секоја, секогаш има исклучоци во дизајнот Smile. Најчесто тој простор се користи за менито, за навигација, за лого, за слоган...она што би сакале да остави прв впечаток кај секој посетител. Многу важен дел и стандарден дел на секоја веб страница. Затоа веб дизајнерите сакаат тој дел да биде уникатен, креативен и да го заинтригира посетителот да ја прелистува веб страницата. Во прилог подготвив 10 креативни хедери и се разбира линкови до оригиналните веб страни. Ако имате вие некои кои ви оставиле впечаток слободно пишете во коментарите подолу.

oat

 

elan1

 

gisel1

 

great-design1

 

ispoil1

 

johnjou1

 

mosaiko

 

sarahhy

 

tehcpeng

 

bits

коментари (0)add comment

Пратете коментар
намали | зголеми

busy

Copyright 2017. Сите права задржани, дозволено преземање материјали под одредени услови Creative Commons