Јул062010

sticker_prva
Стикерите или налепниците може да ги забележиме насекаде околу нас. Се користат за лепење огласи, како насочувачи, на излози за попусти и промоции, за маркетинг и што ли уште не. Меѓутоа за да се одвоите од толпата важна е идејата каде ќе го употребиме. Добро осмислена маркетинг кампања со неколку стикери на фрекфентни места кои ќе го доловат вниманието на поминувачите може да има огромен резултат со минимум буџет. Во продолжение одвоив дел од најкреативните користења на стикери во маркетинг цели.

 

applestore

Bang

barcoraia

Batman

brastemp

Bubbles

busad

DEMOLICION

Dermagraphic

Egg

Elmexlocker

folliderm

Gillette

goldenholiday

Greenpeace

homeplussubway

HotWings

Jakpetz

ketchup

lays

Lifebroker

Meiji

Pedigree

Pert

Punchdoors

Sc

Skateboarding

SOS

SushiRoll

tyskie

Unicef

VacationFloor

Wipeout

youtubebus

коментари (2)add comment

Dimitar Atanasov said:

0
...
Одличен избор на Guerrilla advertising. smilies/smiley.gif
јули 06, 2010

janev said:

0
...
фала, овие се понови од почетокот на оваа година.
Она што фали е да има повеќе вакви и кај нас, понекогаш една мала налепница може да има далеку поголем ефект од билборд на пример, да не зборувам колку е поевтино. За жал нашите фирми и маркетинг агенции не го гледаат тоа, затоа Скопје е преплавено со билборди и тоа се натпревуваат да стават на повисока зграда, како во ниту еден друг главен град.
јули 06, 2010

Пратете коментар
намали | зголеми

busy

Copyright 2017. Сите права задржани, дозволено преземање материјали под одредени услови Creative Commons