Јул082010

street_prva
3Д Уличната уметност, е всушност дводимензионална, со помош на креди во најразлични бои се црта врз самите улици, тротоари, плоштади...и кога се гледа од одреден агол се добива оптичка илузија како да е реална 3Д слика. На моменти навистина остава без здив, бидејќи е толку реална што помислувате дека навистина на пример има огромна дупка на улицата. Ваквите ремек дела се навистина предизвик за сите уметници. Одвоив 20 најреални 3Д цртежи на асфалт.

 

1

5

9

12

13

14

15

20

22

23

24

25

31

41

50

коментари (0)add comment

Пратете коментар
намали | зголеми

busy

Copyright 2017. Сите права задржани, дозволено преземање материјали под одредени услови Creative Commons