Авг272010

3575866097_bb15303ae3PRVA
Тетоважите денес не се повеќе табу тема, луѓето со тетоважи не се етикетирани, и за среќа денес се прават тетоважи кои се вистински ремек дела. Не, нема да ви покажувам тетоважи кои ги гледате секојдневно туку овој пат нешто поинакво и посмел пристап кон „тетовирањето“ воопшто.
Некои се вистински, а некои со перманенти маркери. Но едно е заедничко, а тоа е креативни и инспиративни типографски дизајни. Тука нема сенчање, шаренило од бои, нема ефекти...едноставни линии и фонт а сепак уникатна уметност. Случајно налетав на проект на Томас Бродал „Дневно тетовирање“ каде тој пишувал разни поговорки, мотивациони пораки, текст од песни и сл со цел да останат врежани засекогаш...во неговите мисли. Еве на што мислам.

 

457937502_2af2f05338

461889050_6584b1bb24

490077871_8c4d9a4401

632587447_ae6fa6c1d3

771750028_7c7ebaf496

789832262_8b6c9d1bc4

976350208_780a7fd347

1317771943_83d309fb10

1449921423_3fffcf3bc2

1468333859_c200163319

2242628940_80095495ba

2248938859_c13b56bc8e

2309052123_475c4c8151

2561798717_1e28f45923

2756016559_5e5dacea1e

2794036603_a562117a29

3575866097_bb15303ae3

3631962277_497db64f52

3662004633_97091efe75

3663637725_f87f4b662e

3724502376_8a2325cce7

коментари (2)add comment

kasper said:

0
...
прв пат ја посетувам странава и стварно сум пријатно изненаден...одлични и интересни содржини, а и може многу да се научи за дизајнот. ти го ѕирнав и портфолиото...секоја чест...ретко кај нас да работи на такво професионално ниво...само така продужи smilies/smiley.gif
август 27, 2010

janev said:

0
...
@kasper фала за убавите зборови...се трудиме...ќе биде и боље smilies/smiley.gif
август 27, 2010

Пратете коментар
намали | зголеми

busy

Copyright 2017. Сите права задржани, дозволено преземање материјали под одредени услови Creative Commons