Сеп152010

PRVApay-sit-private-bench-2
Германскиот дизајнер Фабијан Брунсинг креираше уникатна клупа за седење „Плати па седни“. Клупата е за оние кои мразат да ја делат нивната клупа со некој друг(и). Значи си имате своја приватна клупа за седење.
Во нормална позиција клупата има метални боцки. Ако сакате да седнете без да се повредите ќе мора да ставите 50 центи. Тогаш боцките се повлекуваат и може да си седнете. По извесно време се слуша звук кој ве предупредува дека времето ви истекува и полека излегуваат боцките.
Кул пронајдок, но замислете кога пијаница или бездомник ќе заспие на клупата, или слеп човек кој бара место да се одмори.

pay-sit-private-bench-3

Дури има и прототип направено и може да погледнете и на видео како тоа изгледа во пракса.

коментари (0)add comment

Пратете коментар
намали | зголеми

busy

Copyright 2017. Сите права задржани, дозволено преземање материјали под одредени услови Creative Commons