Дек132010

PRVAjulian-assange
Wikileaks последниве неколку недели и по апсењето на основачот Асанж е во центарот на вниманието во цел свет. Посебно се води „војна“ на интернет. Оние што се против, предводени од САД и многу поголемата група на поддржувачи кои не дозволија објавувањето на тајни и строго доверливи документи да престане. Денес ќе видите каде се наоѓаат и чуваат тие документи. Викиликс е хостиран (официјално) од шведската компанија Баноф чии сервери (преку 8000), канцеларии и дата центарот се наоѓа во Стокхолм, во нуклеарен бункер, 30 метри под земја, изграден за време на Втората Светска војна. Одлична сценографија за некој нареден Џемс Бонд филм.

Serverele-WikiLeaks-600x373

Serverele-WikiLeaks-1-600x351

Serverele-WikiLeaks-2-600x351

Serverele-WikiLeaks-3-600x351

Serverele-WikiLeaks-4-600x351

Serverele-WikiLeaks-5-600x385

Serverele-WikiLeaks-6-600x397

Serverele-WikiLeaks-7-600x399

Serverele-WikiLeaks-8-600x400

Serverele-WikiLeaks-9-600x374

Serverele-WikiLeaks-10-600x351

Serverele-WikiLeaks-11-600x373

Serverele-WikiLeaks-12-600x374

Serverele-WikiLeaks-13-600x450

Serverele-WikiLeaks-14-600x414

Serverele-WikiLeaks-15-600x351

Погледнете го  видеото со турата на извршниот менаџер на Баноф, Џон Карлунг.

коментари (0)add comment

Пратете коментар
намали | зголеми

busy

Copyright 2017. Сите права задржани, дозволено преземање материјали под одредени услови Creative Commons