Дек232010

PRVAhappyholidays
Мало потцетување посебно за новите генерации што беше тоа честитка / разгледница Smile Мало парче подебела хартија, како потенок картон, на кој од едната страна има слика / илустрација од држави, градови, познати туристички места ако е разгледница, и празнични мотиви како Божиќ, Нова година, Свети Валентин, годишнини, родендени и слично на честитките. А од другата место за кратка порака и нормално адреса на примачот. Во денешно време кога електронските картички и честитки се веќе општо прифатена форма, се поретки се оние поборници на овие форми на комуникација. Како и да е, таа форма си има посебна вредност, особено од аспект на графичкиот дизајн и затоа решив да ви презентирам Разгледници во ретро стил заедно со Божиќни честитки како надополнување.

retro-postcard-design-samples-01

retro-postcard-design-samples-02

retro-postcard-design-samples-05

retro-postcard-design-samples-09

retro-postcard-design-samples-10

retro-postcard-design-samples-13

retro-postcard-design-samples-15

retro-postcard-design-samples-16

retro-postcard-design-samples-18

retro-postcard-design-samples-22

retro-postcard-design-samples-23

retro-postcard-design-samples-24

Честитка на Иван Петрушевски а.к.а Flim

retro-postcard-design-samples-25

retro-postcard-design-samples-26

retro-postcard-design-samples-29

retro-postcard-design-samples-31

retro-postcard-design-samples-39

retro-postcard-design-samples-271

Во продолжение честитките прикладни за престојнава сезона, Божиќ и Нова Година

christmasgloves

christmastag

happyholidays

joycard

keepcalm

letterpressdear

noel

octocard

peace

rudolf

rudolfdog

simplexmascard

skeletoncard

snowangel

snowflakecard

vintagebirdie

vintagetrees

warmholidaywishes

xmascollage

коментари (0)add comment

Пратете коментар
намали | зголеми

busy

Copyright 2017. Сите права задржани, дозволено преземање материјали под одредени услови Creative Commons