Фев092011

PRVAtoy-poster
Се почесто во дизајнот, посебно во графичкиот дизајн се користат уникатни фонтови. Најмногу на промо материјали како флаери, постери, билборди и сл. Под уникатни не мислам непознати па модифицирани фонтови туку фонтови кои изгледаат како буквално да се рачно креирани. Може да видиме ткаенини, метални жици, јажиња, јадења, зрна, растенија, овошја....и многу други. Ако се отвара ново кафуле зошто типографијата, односно некои букви да не се дизајнираат со форми на зрна кафе, ако има премиера на филм во кино зошто насловот да не биде со пуканки направен...сигурно веќе добивате идеи. Изгледа реално и пред се атрактивно. Но, ова може да се примени и во веб дизајнот. За хедери, банери, наслови и сл. Погледнете на повеќе дел од најдобрите.

3d-rope-poster

a4-poster

autumn-poster

beard_poster

biscuits-poster

black-ice-leaf-poster

blood-poster

bondage-poster

branch-poster

brown-sugar-poster

candy-poster

christmascookie-poster

coffee-poster

color-plastiline-poster

colorpxl-poster

cord-blue-poster

cosmo-milk-poster

crossing-poster

crust-poster

cvetok_poster

dollar-poster

dust-fur-poster

emmentaler-poster

feather-poster

foil-gold-poster

football-poster

french-fries-poster

gingerbread-poster

grass-poster

hair-poster

jeans-poster

kniting-poster

metallic-web-poster

mincemeat-poster

moon-cheese-poster

paper-rose-poster

paprika-poster

pen-line-poster

popcorn-poster

red-thread-poster

shit-poster

weaving-poster

коментари (0)add comment

Пратете коментар
намали | зголеми

busy

Copyright 2017. Сите права задржани, дозволено преземање материјали под одредени услови Creative Commons