Мар142011

PRVAblossa-10-2EDIT
Дизајнот на етикети, пакувања и амбалажи на прехрамбени производи и пијалоци е една од клучните фактори дали еден производ ќе го задржи вашето внимание и со тоа ќе ве натера да го купите. Затоа и денес се посветува многу повеќе внимание на самиот дизајн. Не е доволно само да се залепи парче хартија со лого и името на производот, целиот облик, формата, боите, целокупниот изглед...се важни. И таа гранка од графичкиот дизајн си има своја убавина и слобода на изразување. Погледнете една моја „мала“ селекција од 100 најдобри дизајни на етикети, амбалажи, пакувања, пијалоци и сл.

 

50watts

absinthe1

adams1

adidas2

alpinestars1

arctic5

berry1

blackfig

bols1

carny1

Cavalierino-Bottles-extra-large

caviar

charlesworthington

chullee3

co1

crabtree3

csawatch

diablo1

dynex4

ebay1

evian2

forkfriendspasta1

fosters2

froosh2

gauss1

gauss3

ginself1

glace

glace1

glenhaven1

good1

good2

halogenbulbs

heineken1

honey1

iluliaq

inq

jooze1

kaws1

kraken1

lavallee2

lays1

lipton1

lote1

loto1

maguay1

micron1

mihappy2

minimal4

miuzu

nethen1

oil1

oils

ollie

osjecko1

otarian2

pack2

paulsapin1

pembroke3

period11

ping1

pipsqueak

plant1

primvs2

riff1

sailorvodka1

Sip_Rethink

tablewine1

tablewine6

thorsteinn1

toiletpaper

understory5

v8fusion1

vanite2

wackra1

wagtail1

waitrose1

woodpecker2

youwe1

zarco

коментари (0)add comment

Пратете коментар
намали | зголеми

busy

Copyright 2017. Сите права задржани, дозволено преземање материјали под одредени услови Creative Commons