Дек272011

PRVAstreet_art_graffiti_april_1
Уличната уметност како баланс на корпорациските дизајни и брендови дефинитивно ја одбележа 2011-та на глобално ниво. Не само во стилот и реализацијата туку уличните уметници за тоа не бараат никаква надокнада. Таа тенденција е во постојан раст и се почесто алтернативните уметници за свое „платно“ ги бираат улиците, ѕидовите, и останатите јавни простори за изразување на креативните идеи. Во продолжение само мал (па и не толку мал :) дел од најдобри „улични“ дела.

1-street_art_feb_a

2-street_art_june_2_yarn_crochet

3-street_art_graffiti_april_14_oakoak

7-street_art_november_2-3d

8-jan-street_art_9_love

9-maj-street_art_1

13-jan-street_art_5_lego

20-street_art_mars_1_2

21-street_art_mars_33_roa

22-street_art_august_1

24-street_art_june_4

25-jan-street_art_4_little_people

maj-street_art_3_facebook

maj-street_art_5_Zlin

maj-street_art_6

maj-street_art_9

maj-street_art_12_New_York-

maj-street_art_41

maj-street_art_47_monotremu_timisoara_romania

majstreet_art_35_Sam3_Poznan_Poland

street_art_august_3

street_art_august_5

street_art_august_6_isaac_berlin

street_art_august_9_3d

street_art_august_10_dolk

street_art_august_12_1_roa

street_art_august_14_rubrik_cube

street_art_august_18_oakoak

street_art_august_21_2_azores

street_art_august_24

street_art_feb_f_slinkachu

street_art_feb_j_meetsebastian

street_art_feb_l_burger_king1

street_art_feb_m_roadsworth

street_art_feb_n

street_art_graffiti_april_1

street_art_graffiti_april_12_berlin_wall

street_art_june_3_3d

street_art_june_4_oakoak_france

street_art_june_9

street_art_june_16

street_art_june_28

street_art_june_37

street_art_june_41

street_art_june_241

street_art_mars_2_oakoak

street_art_mars_6

street_art_mars_8

street_art_mars_15_oakoak

street_art_mars_18

street_art_mars_24slinkachu_little_people

street_art_mars_31_oakoak

street_art_mars_34_oakoak

street_art_november_4-sandrine-boulet

street_art_november_6

street_art_november_7

street_art_november_10-blu

street_art_november_12-eduardo-relero

street_art_november_13-tasso

street_art_october_4-star-wars-luke-I-am-your-father

street_art_october_5-Nomerz-Russia

street_art_october_14-Matilija-Dam-near-Ojai

street_art_october_16-rebot-universe

street_art_september_2_miha-artnak-layers-grass

коментари (0)add comment

Пратете коментар
намали | зголеми

busy

Copyright 2017. Сите права задржани, дозволено преземање материјали под одредени услови Creative Commons