Јул312012

111
Класичните билборди како техника на маркетинг и надворешно рекламирање можеби во светски рамки полека губи чекор со дигиталниот маркетинг, и затоа мора да понуди нови креативни решенија се со цел да го задржи вниманието на минувачите. Ситуацијата кај нас е повеќе од очајна, со исклучок на сосем мал незабележителен процент. Имаме огромен квантитет и градот е претворен во мозаик од билборди, а скоро никаков квалитет. За тоа пишував пред некое време, и затоа денес собрав дел од најдобрите билбордите од оваа година.

 

Allen-Wake-Sun-Dial-billboard

awesome-audi-bmw-billboard-war-680x643

awesome-coke-billboard

awesome-The-Dark-Knight-Rises-Batman-Billboard-680x510

axe-calendar-awesome-billboard-680x480

broken-water-sprinkler-billboard-680x543

carnival-cruiselines-waterslide-escape-billboard-advertisement

clever-billboard-ad

levis-kinetic-billboard-ad

craftsman-tool-hand-wrench-billboard-680x850

creative-energy-billboard-ad-680x480

dhl-always-the-right-way-680x374

dow-chemical-giant-chalkboard-math-solution-billboard-680x906

mini-trimmers-clever-billboard-ad

ms-pain-billboard-creative

newcastle-billboard-battle-who-uses-the-word-chalice-680x1020

pedigree-poop-bags-billboard-680x1019

seat-belts-save-billboard-680x444

the-dark-knight-rises-batman-building-billboard

tramontina-tools-bird-house-billboard

unitechvillas-billboard-680x550

volkswagen-smaller-is-better-billboard-house-680x906

коментари (0)add comment

Пратете коментар
намали | зголеми

busy

Copyright 2017. Сите права задржани, дозволено преземање материјали под одредени услови Creative Commons