Јан102013

111
Иако постепено како да изумира како реална потреба, календарите и понатаму се графичка форма и предизвик за секој дизајнер да се излезе од стандардните клишеа и да се дизајнира уникатен календар, како по обликот и формата на прикажување на месеците така и по самиот дизајн. Морав да почекам за да прегледам што повеќе за сега да селектирам посебна колекција од преку 70 интересно дизајнирани календари.

2013_12-Month_Calendar

2013_365_Fonts_Page-a-Day_Calendar

2013_Calendar_Silly_Holidays

2013_Circular_Lunar_Calendar

2013_Desktop_Calendar

2013_Josef_Albers_Calendar

2013_Jumping_Point_Calendar

2013_Letterpress

2013_Letterpress_and_Silkscreen_Calendar

2013_Mountain_Calendar_Silver_Dew

2013_Quilt_Calendar

2013_Season_Wall_Calendar

2013_Wall_Calendar

2013_Weathervane_Desk_Calendar

2013_Whale_Calendar

Be_Colorful_Modern_Mini_Calendar_2013

Be_You_2013_Calendar

Black_And_White_Architectures_Calendar

calendar-design-02

calendar-design-03

calendar-design-04

calendar-design-05

calendar-design-06

calendar-design-07

calendar-design-08

calendar-design-09

calendar-design-10

calendar-design-11

calendar-design-13

calendar-design-14

calendar-design-15

calendar-design-19

Calendario_2013

Calendar_2013_Typography_Art_Poster

Calendar_Wall_Art_2013

Circle_Retro_Typography_Calendar

Cute_Star_Wars_2013_Calendar

Idioms_2013_Calendar

Keep_Calm_And_Carry_On_Calendar

Life_Love_Design

Little_Mini_Calendar

Make_Each_Day_Count_Mini_Modern_Motivational_Calendar

Maple_Veneer_Wall_Calendar

Minimalist_Calendar_2013

Modern_2013_Calendar

Modern_Patterns_Mini_Calendar

Moon_Calendar

Mo_That_Stache_Moustache_Calendar

Origami_2013_Calendar

Planet_Calendar_2013

Retro_Fake_Ads_2013_Calendar

Retro_Typography_Ornaments_Calendar

Rob_Ryan_Calendar_2013

Smile_With_The_Rising_Sun_Mini_Handmade_2013_Calendar

Snug_Calendar_2013

Stitch_The_Star

Suck_It_2012

The_Brain_Calendar

The_Sun_It_Shines

Think_Positive_2013_Calendar

Tracena_A_Unique_Calendar

Vertical_Calendar

Violet_May_Mini_Calendar_2013

Wood_Stump_Calendar

коментари (2)add comment

Vanja said:

0
...
check these outsmilies/smiley.gif
http://bit.ly/UPxOAx
јануари 10, 2013

Ивана said:

0
...
Го нема календарчето на Сојуз на Титови Леви Сили smilies/smiley.gif
јануари 10, 2013

Пратете коментар
намали | зголеми

busy

Copyright 2017. Сите права задржани, дозволено преземање материјали под одредени услови Creative Commons