Мар052014

lurato_cover
Џо Лурато е американски уметник кој на свој уникатен начин ги разубавува улиците на Њујорк. Користи дрвени карактери поставени на таков начин што креираат илузија и перспектива како да се реално сместени во тој простор. Креативна урбана уметност.

 

Joe-Lurato-street-art-1

Joe-Lurato-street-art-5

Joe-Lurato-street-art-8

Joe-Lurato-street-art-9

Joe-Lurato-street-art-10

Joe-Lurato-street-art-11

Joe-Lurato-street-art-16

Joe-Lurato-street-art-20

Joe-Lurato-street-art-22

Joe-Lurato-street-art-24

Joe-Lurato-street-art-25

Joe-Lurato-street-art-26

Joe-Lurato-street-art-28

Joe-Lurato-street-art-28

Joe-Lurato-street-art-31

Joe-Lurato-street-art-33

коментари (0)add comment

Пратете коментар
намали | зголеми

busy

Copyright 2017. Сите права задржани, дозволено преземање материјали под одредени услови Creative Commons