Апр202017

10-ISPC-Artificial-Reality-17
Оваа година Плакарт и Скопје постер фестивалот слават 10 години од своето постоење и од првиот плакарт конкурс. За таа цел оваа година пријавувањето на конкурсот ќе биде бесплатно.

Годинешна тема е “Вештачката интелигенција и реалност” , горлива тема за бизнис елитите и политичките лидери, и глобално прашање кои ги засега развиените и земјите во развој. Рокот е до 30ти октомври 2017, и ќе оди во три фази, прелиминарна онлајн фаза, главна онлајн фаза и жири сесии во ќиво во Скопје. Повеќе за темата, условите и наградите на линков. 

Дизајнот на плакатот за оваа година е на Мишел Буве, организатор на најголемиот фестивал за графички дизајн во Франција „Fête Du Graphisme“

poster

 

коментари (0)add comment

Пратете коментар
намали | зголеми

busy

Copyright 2017. Сите права задржани, дозволено преземање материјали под одредени услови Creative Commons