Јун032010

lego_prva

Лего коцките за прв пат беа претставени во 1949 година. Од тогаш до денес, тие се дел од развојот на секое дете, и не само тоа, тие се дел од инспиративните идеи за алтернативните уметници. Неверојатно е што се може да се направи со тие шарени коцки кога ќе се спојат. Она што ќе ви го покажам не се Лего градби, ова се Лего мега модели, огромни градби од кои верувам ќе ви застане здивот. Следат најдборите.

aircraftCarrier_3

Лего модел на Труман носачот на авиони.

beijing_olympic_2008_2

Лего модел на стадионот во Пекинг каде се одржаа Олимписките Игри. 

flagship_space_2

Лего модел на вселенски брод, изработен до најситни детали во огромни пропорции.

full-size_lego_house_2

Ова е прва и единствена лего куќа во вистинска големина изработена од 3.3 милиони коцки.

lego_table

Оваа конференциска маса е составена од 22.742 лего коцки. Без никаков лепак, само сјај одозгора и стакло.

polar_bear_3

Поларна мечка составена од 95,000 лего коцки за која биле потребни 1100 часа и 6 креатори.

коментари (0)add comment

Пратете коментар
намали | зголеми

busy

Copyright 2017. Сите права задржани, дозволено преземање материјали под одредени услови Creative Commons