Јун112010

alcohol_prva
Се повеќе ќе забележите по рафтовите производи со уникатен и креативен дизајн на пакување. Маркетинг агенциите се повеќе одвојуваат посебно внимание кон пакувањето отколку за реклами на пример. Знаат дека многу често пресуден фактор за купување на некој производ понекогаш е токму неговото убаво пакување.
Во овој пост конкретно пакувањето и дизајнот на етикетите на алкохолните пијалоци. Сите ние имаме некој омилен пијалок, не мора да сме зависници :) дали поради вкусот, пакувањето или нешто трето, кај нас оставиле впечаток. Направив селекција од 40 феноменални пакувања на алкохолни пијалоци од целиот свет. Кој е според вас најдобро дизајниран домашен пијалок? Дали пакувањето е пресудно за вас? Можете да одговарате во коментарите најдолу.

12-Bridges-Gin

Adirondack-Whisky

autentico-tequila-alacran

balblair

Balvenie-Ambassador-Case

Bitter-Sisters-Cocktail-Mix

blackgoldelk

blink

bols

Breuckelen-Distilling

brujeria

Buddy-Mulled-Wine

BYO

charles-le-chat

Crosser-Non-Vintage

dapper-beer

downunder

Fusion-Beer

Gin-Mare

harem-sultan

Klein-Constantia-Grappa

Kotton-Beer

Kraken-Rum

margarita-mix

mercier

mixed-emotions

My-World-Wine

Naked-King

Pravda-Vodka

Sea-Cider

The-Malcolm

The-Optimist

the-smilling-skull

torque

 

votrys

Zubrowka

коментари (2)add comment

Goran said:

0
...
Секогаш ми влијае добра амбалажа при избор на некој производ, а посебно кај алкохолните пијалоци и кога ке видам добар дизајн сакам да го имам иако не е може најдоброто нешто што сум конзумирал...ја би го препорачал исто овој дизајн во галеријата:
http://www.behance.net/gallery/Vodka-SAMURAI/245844
јули 06, 2010

janev said:

0
...
@Goran одличен дизајн, и на кутијата а посебно на шишето
јули 06, 2010

Пратете коментар
намали | зголеми

busy

Copyright 2017. Сите права задржани, дозволено преземање материјали под одредени услови Creative Commons