Јун302010

origami
Уште од седумнаесетиот век кога за прв пат се појавило Оригамито како техника на виткање на хартија е постојан и непресушен извор за инспирација во неколку области. Една од нив е и архитектурата, ентериери и екстериери. Што значи од столици до цели згради во дизајнирани и изградени во стилот на оригами. По некое непишано правило бидејќи оригамито е јапонска вештина, најголем дел од дизајнерите и архитектите се од Јапонија. Во прилог имам 20 примери на одлични и практични дизајни инспирирани од оригами.

 

flux021

foldschoolcollection

form_us_with_love_origami_2

Origami-Design-4

Origami-Design-6

Origami-Design-8

Origami-Design-10

Origami-Design-12

Origami-Design-13

Origami-Design-14

Origami-Design-15

Origami-Design-16

Origami-Design-19

Origami-Design-20_1

Origami-Design-22

Origami-Design-31

Origami-Design-51

Origami-Design-111

Origami-Design2_1

Origami-Modern-Leather-Sofa-Bed-Furniture1-550x344

papton-chairs-origami-cardboard-seating

picture_2

коментари (0)add comment

Пратете коментар
намали | зголеми

busy

Copyright 2017. Сите права задржани, дозволено преземање материјали под одредени услови Creative Commons